Danske børn lader ofte en skål risengrød stå fremme til julemanden, efter de er gået i seng. På denne måde kan julemanden tanke op imellem de mange børn han skal besøge, så han ikke skal flyve på tom mave. I samme ånd stiller engelske børn et glas brandy frem, så den travle julemand ikke skal tørste, når han om natten til den 25. december deler gaver ud. Så kan han også holde varmen i den kolde vinternat. Det kan dog diskuteres, om ikke julemanden burde holde sig fra alkoholiske drikke, nu når han skal flyve videre i sin slæde.

Englænderne har desuden en lov, som har været i kraft siden året 1551 og dikterer, at alle britiske borgere skal deltage i en gudstjeneste juleaftensdag. Der kan vi i Danmark vidst ikke være med, og rent faktisk er det kun omkring 13% af engelske familier, der hvert år deltager i en julegudstjeneste. For at det ikke skal være løgn, dikterer denne gamle lov også, at englænderne ikke må tage nogen som helst form for køretøj til kirken på juleaftensdag. Dette skulle forhindre overklassen i at føle sig overlegne, da også de, sammen med middel- og underklassen, måtte ankomme til kirken til fods denne ene dag om året. En beundringsværdig idé, men det er svært at komme i tanke om, hvilke slags køretøjer middelaldermenneskene havde problemer med i 1551, da loven trådte i kraft.

Christmas Hot Drink

Se også vores ferietilbud

Er du blevet fristet til at opleve julemagien på den anden side af Nordsøen nu? Vi har heldigvis mange gode ferietilbud til England eller storbyferier i London.