Hvornår skal man rejse til Den Dominikanske Republik?

Klimaet i den Dominikanske Republik

Den Dominikanske Republik ligger på halvøen Hispaniola. Øens sydkyst ligger ud til det Caribiske Hav, nordkysten ud til Atlanterhavet. Hovedstanden Santo Domingo ligger på øens sydlige del. Klimaet i den Dominikanske Republik er tropisk. Det betyder, at temperatursvingningerne er lavet i løbet af året. Gennemsnittemperaturen ligger derfor på 25 grader celsius hele året. Der er dog regionale temperaturforskelle i nord, syd og i bjergene. I den sydlige del, der ligger ud til det Caribiske Hav, er klimaet varmere og tørrer end i øens nordlige del. Om vinteren er det en del koldere i nord, som, på grund af bjergkæden Cordillera Central, også får mere regn og i det hele taget har en højere luftfugtighed. I bjergbyen Constanza ligger den årlige gennemsnittemperatur en del lavere på 18 grader celsius. Om natten kan temperaturen her krybe helt ned til under 10 grader. På grund af det tropiske klima oplever man både regntid og tørtid i den Dominikanske Republik. Sæsonerne varierer i de forskellige regioner, men det er typisk regntid i den Dominikanske Republik fra juni til oktober. Den Dominikanske Republik kan desuden opleve kraftige tropiske orkaner i denne periode. I følgende tabel kan du nemt overskue vejrforholdende i hovedstaden Santo Domingo måned for måned. Disse vejrforhold er, udover den Dominikanske Republik, også typiske for de andre Caribiske øer.

Indhold:

Klimatabel for den Dominikanske Republik (Santo Domingo)

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max. temperatur i °C 28 29 29 30 30 31 31 31 31 31 30 30
Min. temperatur i °C 19 19 20 21 22 22 22 23 22 22 21 20
Solskinstimer per dag 6 6 7 7 6 6 6 7 7 6 6 6
Vandtemperatur i °C 27 26 26 27 27 27 28 28 28 28 27 27
Regndage per måned 7 6 6 7 11 12 11 11 11 11 10 8

 

Det bedste tidspunkt at rejse til den Dominikanske Republik

Ud fra den overstående table er det bedste tidspunkt at rejse til den Dominikanske Republik fra december til april. Klimaet er skønt i den Dominikanske Republik hele året rundt men især i disse måneder, kan man få en hel perfekt ferie på den Dominikanske Republik. Vandtemperaturen er behagelig, solen skinner hele dagen, og der er minimalt regn. Når det er vinter, koldt og gråt i Danmark, er det derfor det perfekte tidspunkt at rejse til den Dominikanske Republik.

 

De bedste måneder at rejse til den Dominikanske Republik

  • December: 30°C, 6 solskinstimer, 27°C i vandet, 8 regndage.
  • Januar: 28°C, 6 solskinstimer, 27°C i vandet, 7 regndage.
  • Februar: 29°C, 6 solskinstimer, 26°C i vandet, 6 regndage.
  • marts: 29°C, 7 solskinstimer, 26°C i vandet., 6 regndage.
  • April: 30°C, 7 solskinstimer, 27°C i vandet., 7 regndage.

Saona island beach

 

Med disse vejrforhold er det tydeligt, at det bedste tidspunkt at rejse til den Dominikanske Republik er fra december til april. I denne periode er I nemlig garanteret dejlige, varme sommerdage, hvor I kan slappe af i solen. Denne periode er dog også turismens højsæson på den Dominikanske Republik. Rejser I til den Dominikanske Republik mellem december og april, skal I derfor huske på, at I langt fra vil være de eneste turister på øen. Dette medfører forhøjede priser på flybilletter til den Dominikanske Republik samt dyre hotelpriser. Øens strande bliver også fyldt op. Da klimaet i den Dominikanske Republik er skønt hele af året, kan I derfor overveje, om I hellere vil rejse på ferie i den Dominikanske Republik i efteråret eller om sommeren. Selvom I rejser til den Dominikanske Republik i regnsæsonen, vil jeres ferie ikke blive ødelagt af regnen. Regnen er nemlig ikke permanent, men kort og voldsom. Efter en tung regnbyge skinner solen hurtigt igen, luften er frisk og vegetationen er grøn og frodig. Luftfugtigheden er uden tvivl højere, men ikke så høj, at det ikke er til at holde ud.
Det er dog vigtigt lige at bemærke, at det fra juni til november er orkansæson i den Dominikanske Republik. Der er størst chance for at opleve en tropisk orkan i september og oktober. Ikke desto mindre er det dog sjældent, at den Dominikanske Republik oplever tropiske cykloner. Oftest kommer de bare til udtryk som tung regn og stærk vind.

De mest populære destinationer i den Dominikanske Republik er Santo Domingo i syd, Punta Canan i øst og Puerto Plata i nord. Læs med herunder og se det bedste rejsetidspunkt for disse tre destinationer.

cap cana_dominican_republic_440790064_pix1920

Det bedste tidspunkt at rejse til Santo Domingo

Hovedstaden Santo Domingo ligger på øens sydlige del, ud til det Caribiske Hav. Som nævnt er dette område tørre og varmere end øens andre regioner. Dette gælder især månederne mellem december og maj. Det er derfor bedst at rejse til Santo Domingo i dette tidsrum. Gennemsnittemperaturen i denne periode ligger på 30 grader i Santo Domingo. Om natten falder temperaturen sjældent under 20 grader. Havtemperaturen ved strandene omkring Santo Domingo ligger på omkring 27 grader celsius. Luftfugtigheden mellem december og maj ligger på 75%, der er en del lavere end i de øvrige måneder. Det bedste tidspunkt at rejse til Santo Domingo på er derfor fra december til maj. I Santo Domingo falder regntiden i månederne mellem maj og november. Jeg anbefaler ikke at rejse til Santo Domingo i regntiden, da temperaturen stiger, luftfugtigheden bliver næsten uudholdelig, og der er større chance for at blive fanget i en tropisk orkan.

Det bedste tidspunkt at rejse til Punta Cana

Punta Cana er øens ultimative turistmål. Byen ligger på østkysten, men klimaet minder om det i syd. Temperaturene her er tropiske året rundt, og badevandet er altid dejlig lunt. Gennemsnittemperaturen ligger typisk på 28 til 31 grader. I sommermånederne ligger nattemperaturen på 24 grader. Da her er tørrest, uden mange regndage, er det bedste tidspunkt at rejse til Punta Cana fra december til april. I de øvrige måneder, fra maj til oktober, regner det oftere, luftfugtigheden kan være ekstrem, og temperaturene kan blive rigtig høke. Regntiden karakteriserer også orkansæsonen i Caribien.

Det bedste tidspunkt at rejse til Puerto Plata

På den nordlige kyst ligger byen Puerto Plata. Klimat, og derfor det bedste tidspunkt at rejse dertil, er stærkt påvirket af bjergkæden Cordillera Central. Bjergene gør nemlig, at det oftere regner i nord, end det gør i syd. Temperaturene i nord er ligeledes køligere end i syd, men klimaet i Puerto Plata er dog varmt og tropisk hele året rundt. I gennemsnit er temperaturen 30 grader i Puerto Plata. Fra december til marts er her dog lidt køligere. Området får også flere regndage i denne periode i forhold til perioden fra april til november. Regnsæsonen i Puerto Plata ligger fra november til januar, hvor 12 regndage om måneden forventes. Månederne med mindst regn er februar, marts og april. Det er derfor bedst at rejse til Puerto Plata i disse måneder.

Flock of pink flamingos

Holidayguru anbefaler: det bedste tidspunkt at rejse til den Dominikanske Republik

Hvis I elsker det varme, tropiske klima, vil I føle jer til rette på den Dominikanske Republik på hvilket som helst tidspunkt på året. Temperaturen ligger stabilt på omkring de 30 grader hele året. Nogle gange er de lidt højere, andre gange lidt lavere, men generelt er temperaturudsvingene ikke store i Caribien. Fordi regntiden for de fleste regioner falder i sommermånederne, er det bedst at rejse til den Dominikanske Republik i februar, marts eller april. Har I ikke noget problem med korte, kraftfulde regnbyer, hvorefter solen skinner igen, er det også en mulighed at rejse til den Dominikanske Republik i regnsæsonen. I denne periode er det desuden nemmere af finde billige flybilletter til den Dominikanske Republik samt billige hoteller. Rejser I i regntiden, er det vigtigt, at I holder jer opdateret med risikoen for at en tropisk cyklon rammer øen, imens I holder ferie der. Dette sker dog ikke ofte og er ikke noget, I skal lade jer skræmme af.

Det bedste rejsetidspunkt for andre destinationer