Hvornår skal man rejse til De Kanariske Øer?

Hvornår skal man rejse til De Kanariske Øer?

Den bedste rejseperiode til De Kanariske er fra april til oktober.
De to østligst beliggende øer, Lanzarote og Fuerteventura, varme rejsemål hele året. De vestlige øer, La Palma, El Hierro, La Gomera, Tenerife og Gran Canaria, egner sig især godt til rejser i foråret, om sommeren og efteråret.
Om vinteren kan du forvente milde temperaturer på De Kanariske Øer, mellem 20 og 23 grader Så, hvis du ønsker at undgå den kolde, grå og våde danske vinter så er De Kanariske Øer et oplagt rejsemål.

Men højsæsonen for De Kanariske Øer er altså sommermånederne.
Hvis du ønsker at spare penge på din ferie hertil, skal du rejse mellem efteråret og foråret.

Alt efter hvilke aktiviteter du ønsker på din ferie – om det skal være sol og badeferie, en mere aktiv ferie eller indendørs oplevelser, så kan tabellen herunder give dig svaret på, hvornår man skal rejse til De Kanariske Øer.
Tabellen viser vejret for på De Kanariske Øer måneder for måneder. Læs videre for at se, hvornår du får den bedste rejseperiode for De Kaneriske Øer, samt for at se de unikke fordele hver enkelt ø har til feriebrug.

Få et overblik over hvornår man skal rejse til De Kanariske Øer

Bedste rejsetid til De Kanariske Øer
Badeferie Lanzarote & Fuerteventura: Helårligt; Tenerife, Gran Canaria, La Palma, El Hierro & La Gomera: April – oktober
Ø-hop og krydstogt Helårligt, optimale vejrforhold med lille sandsynlighed for regn: April – Oktober
Vandreture Forår- og efterårsmånederne
Aktiv ferie Marts – maj samt slutningen af oktober – november
Surfing på Fuerteventura & Lanzarote Nybegynder: Juli – november; Øvet surfer: Oktober – midten af december; Kitesurfing på Lanzarote: slutningen af marts til slutningen af oktober
Surfing på Gran Canaria & Tenerife Nybegynder: Helårligt; Øvet surfer: Oktober – marts

Hvor ligger De Kanariske Øer?

Politisk hører De Kanariske Øer til Spanein, men geografisk set så ligger øgruppen tæt ved Afrika. Helt præcist ligger De Kanariske Øer i det Centraløstlige Atlanterhav mellem den 27. og 29. breddegrad. Det nærmestbeliggende land er Marokko, hvis kys ligger cirka 112 kilometer øst for Fuerteventura – Fra Puerto del Rosario på Fuerteventura til Tarfaya i Marokko.
I øjeblikket er der ingen færgeforbindelse mellem Marokko og De Kanariske Øer. I stedet skan man sejle fra det spanske fastland, fra Huelva til Tenerife – cirka 1.380 km!

På Google Maps herunder kan du se, hvor De Kanariske Øer ligger.

 

Hvordan er klimaet på De Kanariske Øer?

Klimaet på De Kanariske Øer er subtrobisk og bestemt af Passatvinden. Det helårlige milde klima skyldes dels beliggenheden tæt på Ækvator dels Golfstrømmen. På Fuerteventura, og delvist også Lanzarote, er der et tørt klima med mindre nedbør på grund af lavlandet.

De Kanariske Øer er kendt som øerne med det evige forår. Med en garanti for over 300 solskinsdage om tåret er der ganske varmt på øerne året rundt. Kombinationen af den tørre Sahara-luft, der kommer til De Kanariske Øer, og den forfriskende Passatvind, giver et herligt klima, der inviterer dig til at tilbringe din ferie her – især om sommeren!
Den gennemsnitlige lufttemperatur på Tenerife i løbet af året er 25 grader, mens vandet holder et gennemsnit på 18 grader. Den varmeste månede er august med 11 solskinstimer om dagen og op til 29 grader.
Den koldeste måned på De Kanariske Øer er derimod januar med cirka 6 solskinstimer om dagen og op til 20 grader. Om natten i vintermånederne er der omkring 13 grader. Om sommeren er der cirka 20 grader om natten.

Klimatabel for De Kanariske Øer (Tenerife)

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max. temperatur i °C 20 21 22 23 24 26 28 29 28 27 23 21
Min. temperatur i °C 14 14 15 16 17 18 20 21 20 19 17 16
Soltimer per dag 6 7 7 8 9 10 11 11 8 7 6 5
Havtemperatur i °C 19 18 18 18 19 20 21 22 23 22 21 20
Regndage per måned 7 6 4 2 1 0 0 0 0 3 5 7

Hvordan er vejret på De Kanariske Øer?

Vejret på De Kanariske Øer er mildt året rundt. Om sommeren er det varmere end vinteren. De mellemliggende måneder, foråret og efteråret, er præget af behagelig varme og masser af solskin. Det kanariske vejr varierer lidt i de forskellige regioner på øerne, eksempelvis i forhold til højden. På de overvejende flade øer som Fuerteventura og Lanzarote er det i gennemsnit varmere – disse øer er også let dækket af et rød-gult ørkenstøv, grundet vinden fra Sahara.

Grundet det flade landskøb på Lanzarote blæser skyerne også forbi øen og giver ikke det store nedbør. Ligeledes ser det også ud på de andre kanariske øers nedrige regioner. I de højtliggende områder og i de nordlige egne dannes der flere skyer og om vinteren kommer der her mere nedbør. På Pico del Teide på Tenerife, der med sine 3.718 meter er Spaniens højeste bjerg, er det hele året et par grader koldere end de lavere liggende egne. Om vinteren kan her endda ligge sne og det er muligt at stå på ski.

Hvordan vejret er på De Kanariske Øer om sommeren og vinteren vil jeg fortælle dig i de næste par afsnit.

De Kanariske Øer om sommeren

Sommeren er den mest populære rejsetid på De Kanariske Øer og dermed også højsæsonen.
Vejret er konsekvent varmt i dagstimerne med over 25 grader celcius. Den varme, tørre Sahara-luft blandet med de forfriskende kølige Passatvinde gør De Kanariske Øer til en perfekt strandferie om sommeren. Derimod er De Kanariske Øer ikke så velegnet til trekking, sightseeing og generelt aktive ferier om sommeren, da det simpelthen er for varmt.
Til den type ferie er det bedre at komme her i foråret eller efteråret, når klimaet er mildere.

De Kanariske Øer om vinteren

De Kanariske Øer om vinteren er præget af et mildt klima. Gennemsnitstemperaturen ligger på omkring 20 grader, mens havtemperaturen er på cirka 18 grader. Og så er der kun omkring 7 regndagen om måneden.
Hvis du rammer en regnfri dag om vinteteren, og det er der gode chancer for, på De Kanariske Øer, så er en badeferie bestemt muligt! I det mindste kan du undslippe det kolde vejr herhjemme i Danmark med en ferie på De Kanariske Øer.

Sightseeing, trekking og aktive ferier er oplagte på De Kanariske Øer om vinteren. Ja, selv ski er muligt på Tenerife og vulkanen Teide. De dygtige surfere kan også nyde godt af de gode bølger her er på denne årstid.

Beste Reisezeit Kanaren

Temperaturen på De Kanariske Øer i et årsoverblik

De Kanariske Øer i januar

Januar er den koldeste måned på De Kanariske Øer. Med cirka 6 solskinstimer om dagen og et gennemsnit på 20 grader om dagen og 13 grader om natten. Der er i gennemsnit 7 regnvejrsdage om måneden. På La Palma regner det dog op til 9 dage om måneden på Lanzarote blot 4 dage.

Bedste rejsetid for:

Øvede surfere, ski

De Kanariske Øer i februar

En smule varmere, men ikke væsenligt meget, er De Kanariske Øer i februar. I gennemsnit 21 grader om dagen og med op til 7 solskinstimer. Nattetemperaturen ligger på cirka 13 grader. I gennemsnit 5 regnvejrsdage om måneden i februar.

Bedste rejsetid for:

Øvede surfere, ski

De Kanariske Øer i marts

I marts føltes det markant varmere på De Kanariske Øer, i gennemsnit 22 grader. Men med 7 solskinstimer om dagen opvarmes du af de varme forårsstråler fra solen. På Lanzarote kan du få op til 8 solskinstimer. I gennemsnit regner det blot 4 dage om måneden. Foråret har vist sit sande ansigt!

Bedste rejsetid for:

Aktive ferier, trekking, surfing etc.

De Kanariske Øer i april

De Kanariske Øer i april er præget af deres biodiversitet. Om foråret blomstrer naturen farverigt og forkæler øjet. Naturelskere og de aktive ferierende vil især nyde april på De Kanariske Øer. Dagstemperaturen ligger omkring de 23 grader. Blot 2 regnvejrsdage om måneden og 8 timers solskin om dagen.

Bedste rejsetid for:

Aktive ferier, trekking, ø-hop

De Kanariske Øer i maj

I maj starter sommersæsonen på De Kanariske Øer. Klimaet er stadig behageligt, i modsætning til den varmere midsommer. Hvis du finder 24 grader tilpas, så er det i maj du skal rejse til De Kanariske Øer. Regntøjet skal du heller ikke pakke med, det regner stort set ikke. Og med havtemperaturer tæt på 20 grader, så er badesæsonen også ved starte selv for de kuldskære.

Bedste rejsetid for:

Aktive ferier, krydstogter, badeferier

De Kanariske Øer i juni

Juni er stadig lidt en lavsæson for De Kanariske Øer, men en ferie på vulkanøerne med 26 grader er da ganske sommerligt. Og havtemperaturen har rundet 20 grader, så en dukkert i Atlanterhavet er også oplagt. Denne måned egner sig for mange typer af rejser.

Bedste rejsetid for:

Badeferie, krydstogt, ø-hop

De Kanariske Øer i juli

I juli er det blevet højsæson på De Kanariske Øer. Det er også her den danske skoleferie gør sit indtog, og det bringer mange turister til øen – ikke kun danskere dog. Lufttemperaturer på 25-30 grader forsøder en lækker badeferie. Og med 10 solskinstimer om dagen og en sandsynlighed omkring 0 for regn giver god mulighed for en brun sommerkulør. På Fuerteventura er det godt sted at lære at surfe i juli.

Bedste rejsetid for:

Badeferie, nybegyndende surfere, krydstogt

De Kanariske Øer i august

De Kanariske Øer i august byder på en nærmest flammende sol og varme sommertemperaturer, næsten 30 grader. Hvis du er til badeferier, så er august den bedste måned, hvis du altså kan udholde varmen. Ligeledes er august også en god måned for nye surfere at lære vandsporten.

Bedste rejsetid for:

Badeferie, nybegyndende surfere, krydstogt

De Kanariske Øer i september

I september starter lavsæsonen igen på De Kanariske Øer, da sommerferien her er slut i de fleste europæiske lande. Det er perfekt, hvis du leder efter et godt tilbud! I september kan du nemlig rejse billigere til De Kanariske Øer. I denne perioder venter dig temperaturer på 25-30 grader, og havtemperaturen topper med over 23 grader, så en badeferie er i den grad oplagt.

Bedste rejsetid for:

Badeferie, ø-hop, surfing

De Kanariske Øer i oktober

I oktober er vejret på De Kanariske Øer stadig varmt med op til 28 grader. Først sidst på måneden bliver klimaet noget mildere og egner sig nu bedre til vandreture og trekking. De aktive ferierende, som også ønsker at svømme i Atlanterhavet, skal rejse til De Kanariske Øer i oktober.

Bedste rejsetid for:

Aktive ferier, trekking, badeferie

De Kanariske Øer i november

Vejret på De Kanariske Øer i november egner sig perfekt for dig, der gerne vil flygte fra det kolde efterårsvejr. I november ligger temperaturen på øerne mellem 23 og 26 grader og solen skinner i gennemsnit 6 timer om dagen. De perfekte betingelser for en ferie på De Kanariske Øer.

Bedste rejsetid for:

Aktive ferier, trekking, surfing

De Kanariske Øer i december

I december kan du tilbringe en varm familieferie på De Kanariske Øer. Og så ligger alle muligheder åben for en ferie! 22 grader om dagen gør det behageligt at vandre rundt, og med 19 grader i vandet er det stadig muligt at bade. Med sne på toppen af Pico del Teide, ja så kan du faktisk også stå på ski!

Bedste rejsetid for:

Erfarne surfere, Skiløbere

Beste Reisezeit Kanaren

Min anbefeling til den bedste rejsetid for De Kanariske Øer

De Kanariske Øer inviterer dig på ferie hele året rundt, og der findes faktisk næsten ikke en dårlig måned at besøge øerne med det evige forår. Men, hvis jeg skal vælge en periode ud, så er den bedste rejsetid for De Kanariske Øer fra april til oktober. Her er vejret konstant varmt og der er næsten ingen nedbør. Især for solbadere, der elsker at ligge ved stranden, er sommerhalvåret den bedste rejseperiode på De Kanariske Øer.

I de to sommermåneder, juli og august, er det højsæson på De Kanariske Øer. Især på festøen Gran Canaria er der mange turister. Det betyder også at priserne for både hotel og fly er presset i vejret i denne periode. Så hvis du kigger et godt ferietilbud til De Kanariske Øer, så skal du ikke kigge efter ferie i juli og august.

Hvis du søger en billigere ferie til vulkanåret, så skal du i stedet kigge på datoer i lavsæsonen, som efteråret og foråret. Efteråret er især perfekt, da vandet stadig er varmt og lufttemperaturen ligger omkring 25 grader – perfekt til en billig badeferie.

Er du mere til en aktiv ferie, eksempelvis med trekking eller cykling, så er det bedste at rejse hertil i lavsæsonen, da det helt sikkert vil være ulideligt varmt at banke pulsen op om sommeren.
På højlandet på De Kanariske Øer er temperaturen ligeledes også lavere end de lavere-liggende regioner. Det største bjerg i Spanien, Pico del Teide på Tenerife, inviterer endda også til skiferier om vinteren.

Uanset i hvilken sæson du rejser til De Kanariske Øer vil du blive fortryllet. De Kanariske Øer er simpelthen bare dejlige at rejse til hver eneste måned i løbet af året! Det kommer derfor også an på ens personlighed og lyster, hvornår det er bedst at rejse til De Kanariske Øer.

Tag et kig på mine tilbud!

Her ser du alle mine tilbud

Yderligere information om De Kanariske Øer

 

Den bedste rejsetid for andre Rejsemål