Bedste rejsetid

De bedste rejsetidspunkter til populære feriemål

På vores jord findes der mange dejlige steder. Men inden du rejser afsted på dit næste eventyr, bør du undersøge, hvornår det er den bedste rejsetid for dit feriemål. Her på siden kan du finde alt den infomation, som du har brug for.
Jeg har lavet klimatabeller, undersøgt vejret, solskinstimer og nedbør på feriemål i hele verden. Du kan læse alt om regntider, tørkeperioder, orkaner samt få min konklusion på, hvornår det er bedst at rejse hen til lige præcis din yndlingsdestination.

Jeg har sorteret min oversigt over feriemål ud fra kontinenter og udvalgt de mest populære feriemål for os danskere.
Herunder kan du læse mere om den bedste rejsetid for lande, regioner, øer og byer. Du kan læse mere om, hvornår det er bedst at rejse til Thailand, besøge Venedig eller opleve Island.

Gå på opdagelse i mine klimatabeller for alle feriedestinationer og se, hvornår du skal planlægge din ferie.

Feriemål i kontinenterne

Rejsedestinationer i Afrika

Det afrikanske kontinent er kæmpe stort og byder på mange forskellige regioner og derfor også klimazoner. Foruden det store fastland er der også en række større og mindre øer, som hører til det afrikanske kontinent.
Fra land til land kan der være store forskelle på vejret i Afrika og derfor også, hvornår det er den bedste rejsetid. Selv i de enkle land kan klimaet variere meget. Fra om du er i bjergene, ved kysten eller i den ene eller anden del af landet.

Men den bedste rejsetid afhænger også af, hvad du vil opleve i landet. Om du vil på safari i Tanzania eller Sydafrika eller en badeferie på Zanzibar eller Mauritius er der forskellige tider på året, som egner sig bedre end andre.

I min oversigt over rejsedestinationerne i Afrika herunder kan du se, hvornår du skal planlægge din ferie til eksempelvis Marokko eller Egypten.

 

Rejsedestinationer i Asien

Det største kontinent i verden, Asien, er et ganske enkelt grundet sin størrelse og dermed også mange forskellige regioner og lande et meget populært rejsemål for en ferie. Uanset om du er en backpacker, til strandferie eller luksus på rejsen, så har Asien det hele.

Hvis det er rigdom og skyskraber, der tiltaler dig, så er Dubai perfekt for en ferie. Hvis det derimod er et strandparadis du søger, så skal du vælge Maldiverne til din ferie. Det sydøstlige Asien med lande som Thailand, Vietnam, Cambodia og Bali er ekstremt populært for os danskere.

Når først du har fundet ud af, hvor du gerne vil rejse hen, så er det næste spørgsmål, hvornår det er bedst at rejse derhen. Vejret spiller her en afgørende faktor. Vil du rejse udenfor regntiden og den værste tropiske varme så kan du læse mere i mine klimatabeller for landene i Asien om, hvornår det er bedst at planlægge din ferie.

Rejsedestinationer i Europa

Europa er det næstmindste kontinent i verden men tilbyder alligevel mange forskellige rejsemål. Og så er det jo nemt for os danskere, at det hele ligger lige rundt om hjørnet. Og om du rejser nord, syd, øst eller vest på så vil du stadig opleve vidt forskellige klimaer og feriemål. I det nordligste Norge er der arktisk og koldt, mens der ved Middelhavet er et subtropisk klima. Det meste af Europa ligger dog i den tempererede zone.

Alt efter hvor du vil rejse hen i Europa er der forskellige årstider som egner sig bedre end andre. Herunder kan du læse, hvornår det er bedst at tage på storbyferie i Rom eller Venedig, udforske Skotland og Irland eller besøge Island.

Rejsedestinationer i Oceanien

Oceanien er det absolut mindste kontinent i verden. Mange forbinder det med Australien og New Zealand, men alle landene i Stillehavet skal også medregnes, eksempelvis Polynesien, Mikronesien og Melanesien.
Det er sted i verden, som også ligger længst væk fra Danmark, så det er værd at undersøge, hvad du skal pakke ned i tasken før du begiver dig ud på flyveturen, som nemt kan komme til at tage et døgns tid. Eksempelvis, så er det vinter på denne side af jorden, når det er sommer i Danmark og omvendt.

Herunder kan du læse mine klimatabeller for Australien og New Zealand.

Rejsedestinationer i Nordamerika

Nordamerika er det tredjestørste kontinent i verden og byder faktisk på meget mere end bare USA og Canada. Her er også hele Caribien med øer som Cuba, Den Dominikanske Republik og Jamaica eller Mellemamerika med Mexico, Honduras og meget mere.

Det er værd at undersøge vejret og klimaet for Nordamerika grundigt, før du planlægger din ferie, hvis du vil undgå ekstrem varme, orkaner og tyfoner eller kulden fra nord. Selv i de enkle lande kan der være stor variation i vejret fra måned til måned. Læs mine klimatabeller for alle landene herunder.

Rejsedestinationer i Sydamerika

Det sydamerikanske kontinent er forbundet med Nordamerika via Panama. Her finder du drømmedestinationer som Peru, Brasilien, Bolivia og Argentina.
Muligheder for solbadning på berømte badestrande eller vandreture i Andesbjerge, måske et cruise på Amazonas, er alt sammen muligt i Sydamerika.

Men de forskellige rejseaktiviteter kræver forskelligt vejr. Herunder kan du læse om vejret og se klimatabeller for landene i Sydamerika. Klik ind på de forskellige artikler og læs mere om, hvornår du bør planlægge din næste rejse.