Presse

Presse og information

 

Vi kan godt lide at snakke om rejser. Men det ved du sikkert allerede, eftersom det er det, vi gør hver dag her på vores hjemmeside og på de sociale medier. Men vi vil også gerne udforske nye temaer og emner om rejser, som måske ikke er blevet undersøgt eller skrevet om endnu. Vores presseteam er klar til at hjælpe dig med det hele! Leder du efter en rejseekspert eller en ekspert i rejsetrends? Vil du gerne give dine læsere de bedste tips til, hvordan de finder den billigste ferie, hvad man skal se og opleve, eller hvordan man bedst rejser med håndbagage? Holidayguru.dk teamet har siden 2016 guidet og rådgivet danskerne inden for rejser og turisme, og vores team kan hjælpe dig med at skabe det bedste indhold til netop din profil. Vi elsker at holde danskerne og medierne ajour med de nyeste trends inden for rejsebranchen og give dig de bedste tips og tricks til den perfekte ferie.

Eller vil du gerne vide mere om firmaet UNIQ – firmaet bag Holidayguru? Eller om Holidaguru.dk teamet? Det kan vi også sagtens hjælpe med. Vi vil med glæde besvare spørgsmål om vores website eller firmaet bag os. Hvis du er interesseret i nystartede firmaer, danskere i udlandet, eller hvad der fik tre glade danskere til at pakke tasken og flytte til Tyskland, så tag endelig fat i os!

Holidayguru.dk har hovedsæde i Holzwickede i Tyskland. Vi er en del af et stort internationalt firma og har kollegaer fra flere forskellige lande.

Vær venligst opmærksom på at vi sidder i Tyskland og derfor har lettest ved at arrangere telefon- eller videointerviews (vi har adgang til professionelt lydudstyr). Hvis du gerne vil arbejde sammen ansigt til ansigt, bedes du give os god varsel, så vi kan være i Danmark til den givne aftale.

Kontakt os! 

For presseanmodninger, oplysninger om Holidayguru eller spørgsmål kontakt da venligst Heidi Kokborg. Du kan også finde mere detaljerede oplysninger i vores pressesæt.

 • Presseansvarlig: Heidi Kokborg
 • Mail: heidi.kokborg@holidayguru.dk
 • Telefon: +49 02301 94580
 • Telefontid: Hverdage 09:00 – 16:00
 • Facebook
 •  Instagram
 •  Twitter
 •  Pinterest

Holidayguru.dk i medierne


2. juni 2018

Læs vores råd om de destinationer du skal undgå pga overturisme. Her gives også gode råd til alternative destinationer.

Denne artikel blev udgivet af Kristeligt Dagblad den 2. juni 2018, og er skrevet af Mie Petersen.

19. maj 2018

Læs vores råd om hvordan du sparer penge på din ferie.

Denne artikel blev udgivet af Finans.dk den 19. maj 2018, og er skrevet af Søren Kragballe.


 

Læs om vores tidligere medarbejder Julie Mia Lerche Møller,
som drog til Dortmund i Tyskland for at finde arbejde ved Holidayguru.dk.

Denne artikel blev udgivet af ALT for damerne den 21. november 2016, og er skrevet af Michala Rosendahl.

Nyheder fra Holidayguru.dk

Herunder kan du læse vores seneste nyheder

Pressemeddelelser fra Holidayguru.dk

Herunder kan du læse vores seneste pressemeddelelser

 • Tips til at rejse med håndbagage

  Der er mange penge at spare ved at lade den store kuffert blive hjemme og kun rejse med håndbagage. Det er nemlig ved kun at rejse med håndbagage, man får de billigste flybilletter. Derfor har Holidayguru.dk samlet gode tips til at rejse med håndbagage, så du ikke behøver at punge ud for at få lov til at medbringe din store kuffert.

  1. Rul dit tøj

  Tænk hjemmefra over, hvor meget tøj du egentlig har brug for at tage med. Skal du på solferie, kan du huske på, at du typisk tilbringer meget af dagen i dit badetøj. Et godt tip til, hvordan du pakker tøjet, så det fylder mindst. Dit tøj fylder nemlig meget mindre, hvis du ruller tøjet i stedet for at lægge det sammen og ligge det oven på hinanden. Fold i stedet tøjet på midten og rul fra den ene ende til den anden.

  1. Medring gammelt tøj

  Hvis jeg har noget gammelt tøj, tager jeg det altid med på ferie. I mit tilfælde drejer det sig oftest om hullede sokker, men det kan også være et par jeans, der ikke passer længere eller en forvasket t-shirt. Min strategi er at bruge tøjet på ferie og derefter smide det ud. På den måde slipper jeg for at skulle have det med hjem igen, og jeg har i stedet plads til souvenirs.

  1. Tag det tunge tøj på

  Det kan godt være, at du får det varmt i flyet, men spar plads i kufferten ved at rejse i vinterjakken og vandrestøvlerne. Der er plads til meget mere i kufferten, når de store klæder ikke ligger og fylder. Du kan altid tage vinterjakken af i flyet, hvis du skulle få det for varmt.

  1. Pak elektronik øverst

  Når du kun rejser med håndbagage, skal du have alle dine væsker og elektroniske apparater med dig igennem lufthavnens sikkerhedskontrol. Her vil du blive bedt om at tage din pose med væsker samt dine elektroniske apparater ud af sin taske. Disse skal nemlig scannes for sig selv. Pak derfor altid din kuffert så væsker og elektronik ligger øverst. Så er de nemme at få fat på ved sikkerhedskontrollen.

  1. Væske strategier

  Når man kun rejser med håndbagage, er det vigtigt at være opmærksom på reglerne for at rejse med væsker i håndbagagen. Du må kun medbringe væskebeholdere på 100ml eller mindre. Disse beholdere skal puttes i en 1L gennemsigtig plastikpose og scannes for sig selv. Du må tage så mange 100ml beholdere med, som du kan få plads til i én pose. Medbring makeupservietter til at fjerne makeup i stedet for flydende makeuprens. Køb også en fast bar med hårshampoo i stedet for flydende shampoo og en krystaldeodorant i stedet for din spray eller roll-on. Så sparer du masser af plads i plastikposen.

  1. Hav styr på reglerne

  Har kufferten nu også de rigtige mål, og hvor meget må den egentlig veje? Det er et ganske gratis alternativ at rejse med håndbagage, så flyselskaberne kan være ret emsige med, at reglerne bliver overholdt. Så sørg for at have målt din kuffert hjemmefra og sat dig ind i, at den overholder reglerne for det flyselskab, du skal flyve med. Vi har samlet reglerne for de mest populære flyselskaber i vores skema.

   

   


 • 6 bekymringer for kvinder der rejser alene – sådan undgår du dem!

  Når man forbereder sig til en solo rejse, kan man tit have mange bekymringer om turen. Især hvis det er den første rejse, du skal på alene. Derfor har Holidayguru samlet en liste over de 6 mest almindelige bekymringer, og hvordan du kan overkomme dem. På den måde kan du være godt forberedt til din næste rejse!

  1. Sikkerhed

  En af de største bekymringer for kvinde solorejsende er sikkerhed. Men hvis du bare følger nogle simple sikkerhedsråd, så kan du sagtens føle dig sikker. Kriminelle er ofte opportunister, som leder efter ‘dumme’ turister. Så hvis du sørger for at være fornuftig og opmærksom, burde du have et forspring. Sørg for at dine vigtige rejsedokumenter ligger i en inderlomme. Det er også en god idé at have en taske med lynlås. Jeg plejer også at dele mine penge op, og have dem forskellige steder.

  2. Nærgående mænd og uønsket opmærksomhed

  En anden, og desværre alt for almindelig, bekymring for kvindelige rejsende er den uønskede opmærksomhed, som du kan få fra mænd. Det er en trist tendens, at kvinder ofte ikke føler sig sikre på deres ferie. Et råd er at gå mere konservativt klædt. Det er selvfølgelig træls, at være dækket helt til hvis du rejser til en tropisk destination. Men det er desværre noget, som virker. Hvis du er i en situation, som du føler er ved at udvikle sig, så søg mod områder med mange mennesker. Dette kan for eksempel være et torv med restauranter eller en shoppinggade. Du kan også, i stedet for at råbe generelt om hjælp, bede om hjælp fra en specifik person. Folk er mere opmærksomme hvis du siger: “Dig i den gule trøje! Hjælp mig!”

  3. At træde udenfor din komfortzone

  Dette er en naturlig frygt for at have, men indtil du faktisk har begyndt din rejse, kan det være svært at vide hvor godt du faktisk reagere på forskellige oplevelser. Den vildeste ting du sikkert vil lære er, hvor elastisk og tilpasningsdygtig du er. Selvom du kan være nervøs for at være ude af din komfortzone, vil du sikkert blive forbløffet over, hvor ressourcefuld du kan være, når ting begynder at ske eller

  4. Ensomhed

  Ensomhed er noget der kan ramme alle. Men det kan især komme over dig hvis du rejser uden venner eller familie. Du kan evt bo på et hostel, hvis du ved, at du nogen gange kan blive ramt af ensomhed. Her har du nemlig rig mulighed for at møde andre rejsende, og for at finde nye venner og rejsekammerater.

  5. Bord til én, tak!

  På min første solotur, var det at spise alene en af mine største bekymringer. Jeg var bange for at føle mig ensom. Og jeg var bange for, at jeg til sidst på rejsen ville have tegnet et ansigt på en Volleyball ligesom Tom Hanks. Men faktisk fandt jeg ud af hvor fedt det er! Det at spise alene giver dig en mulighed for at tale mere med de lokale, og for at møde nye mennesker.

  6. At fare vild

  En meget forståelig frygt eller bekymring. Det er en skræmmende tanke at sidde fast, eller fare vild et fremmed sted. Men i virkeligheden sker dette meget sjældent for rejsende. Det vigtigste er at sikre sig, at du har en backup plan. Hvis du på forhånd har planlagt hvad du skal gøre i sådanne situationer, så kan det fjerne nogle af bekymringerne.

  Du kan for eksempel sørge for at have downloaded nogle kort på din smartphone, så du kan se dem selv hvis du ikke har dækning på den. Desuden vil jeg anbefale dig at have en digital kopi af dine rejsedokumenter og pas. På den måde kan du nemt får adgang til dem, hvis de skulle blive stjålet, eller du mister dem.

 • Hvad du ikke skal tage med på ferien i år

  Er du også en af dem som pakker for meget i kufferten når du tager på ferie? Og ender du måske endda nogen gange med at skulle betale for overvægt? Det kender vi godt på HolidayguruDK, så vi har sammensat en liste over ting du i hvert fald godt kan lade blive hjemme.

  Et helt apotek

  Det er her, at de fleste fejler, så du er ikke alene. Er du typen, som har håndkøbsmedicin med til det ene, det andet og det tredje? Du kan som regel finde håndkøbsmedicin der hvor du skal hen. Så medmindre du skal på safari i Afrika, backpacke i Amazonas eller bo på en øde ø i Filippinerne, er det nemt at skrue ned for civil-apoteket.

  Hårtørrer

  De fleste hotelbadeværelser har heldigvis en hårtørrer. Så der er ingen grund til at tage din egen med – også selvom det er en smart, lille rejse-hårtørrer. Husk også på at dit hår tørrer rigtig hurtigt i den lune sommervind. Du har derfor slet ikke brug for en hårtørrer. Det er også meget sundere for dit hår og din hovedbund at lade håret lufttørre.

  Tøj til alt slags vejr

  Der er ikke noget, der hedder dårligt vejr. Kun dårlig beklædning. Ja, ja. Men hvis man skal pakke til ethvert slags vejr, bliver det altså umuligt at lukke kufferten. Så overvej, hvor du skal hen på sommerferie. Rejser du til Island, kan du lade sandalerne og solhatten blive hjem. Skal du til Sydfrankrig, behøver du hverken regn- eller læderjakke. Mit tip er kun at pakke 4 hele sæt tøj samt 2 ekstra toppe eller t-shirts. De fleste dage vil du alligevel hovedsageligt være iklædt en bikini, badebukser eller en sommerkjole.

  For mange sko

  Meget i samme stil som ovenstående: Tænk over hvilken slags sko du rent faktisk får brug for. Du får sandsynligvis ikke brug for både klipklappere, sandaler, stiletter, vandrestøvler, løbesko og gummistøvler på den samme ferie. Sko er tunge at rejse med, og så fylder de rigtig meget. Så undgå at falde i fælden med at fylde halvdelen af kufferten med sko.

  Skønhedsprodukter

  Skal du sommerferie, er det selvfølgelig vigtigt at huske solcreme og aftersun lotion. Der må du ikke spare! Men er det virkelig nødvendigt at medbringe al din makeup? Du skal jo bare ligge i poolen hele dagen. Og hotellet stiller for det meste shampoo og balsam frem på badeværelserne til deres gæster. Hvis du virkelig ikke kan undvære dine yndlingscremer, anbefaler jeg at købe et sæt genopfyldelige beholdere i rejsestørrelse.

  Skrammel og elektronik

  Håndtasker, hatte, solbriller, smykker, bøger, din tablet, bærbare computer, høretelefoner, kamera og diverse opladere… På en eller anden måde ender disse ting altid i kufferten og fylder godt op.  Gør dig selv den tjeneste at lade noget af det blive derhjemme. Er du en læsehest, kan du med fordele samle alle dine bøger på e-bogs læser (for eksempel en Kindle). Har du en god smartphone, tager den ofte lige så gode billeder som dit kamera. Og så behøver du i virkeligheden heller ikke pakke mere end et enkelt par solbriller og en enkelt håndtaske. Så kan du altså spare meget plads i kufferten.

 • Over halvdelen af danskerne har endnu ikke booket sommerferie

  En rundspørge blandt rejseglade danskere viser, at 55% af os endnu ikke har booket vores sommerferie. Samtidigt ser Tyrkiet ud til at være det mest populære feriemål i 2018. Danmark tager en tredjeplads foran Spanien og USA.

  En dugfrisk online undersøgelse blandt følgerne af Holidayguru.dk viser, at her en måned før skolernes sommerferie starter, så har over halvdelen af danskerne endnu ikke bestilt deres sommerferie.

  Måske skyldes det, at danskerne, især efter maj måned, for alvor tror på den danske sommer i år. For alt imens 23% har booket deres ferie i Tyrkiet, så kommer Danmark ind på overraskende 3. plads med 9% af danskernes feriebookninger.

  Dermed er klassiske favoritdestinationer som Mallorca, Kreta og Rhodos ikke i top tre for sommeren 2018. I hvert fald ikke på nuværende tidspunkt. Faktisk rækker antallet af feriebookinger i Grækenland ikke engang til en top 5 placering. Her ligger Spanien med 6% og USA med 4%.

  Undersøgelse af danskernes ferievaner for sommeren 2018.

  Ikke booket ferie 55%

  Ferie i Tyrkiet 23%
  Ferie i Danmark 9%

  Ferie i Spanien 6%

  Ferie i USA 4%

  Ferie i Italien, Canada, og Egypten 3%

  Ferie Grækenland og Bali 2%

  Penge at spare ved at booke i god tid

  Med blot en måned til skolernes sommerferie starter, så er det for alvor tid til at finde ud af, hvor ferien skal nydes i år. Statistikker peger på, at det er i gennemsnit er billigst at booke sine flybilletter 7-8 uger før ønsket afgang.

  Men måske 55% af danskerne blot har is i maven og venter på afbudsrejserne tikker ind. Der kan nemlig være rigtigt mange penge at spare, hvis man hele tiden har kufferterne pakket og er klar på en spontan ferie. Besparelser på op imod 50-70% på en afbudsrejse få dage før afgang er ikke unormalt.

 • 10 feriedestinationer du bør undgå i 2018

  De sidste år har der været særligt fokus på ‘overturisme’. Det voksende antal turister har fået flere byer til at lave strengere regler for turisterne. Læs med her og få et overblik over hvilke destinationer hvor nye tiltag er trådt til og hvordan du kan undgå turistfælderne.

   

  1. Isle of Skye, Skotland

  Isle of Skye i Skotland, er en af landets største øer, og er også en af de mest besøgte steder i Skotland. Men i 2017 brød infrastrukturen på øen sammen. Derfor er der kommet strengere regler og bøder for turister som forstyrre freden.

  Hvis du virkelig gerne vil afsted, så besøg øen uden for sommersæsonen. Ellers kan du med fordel udforske øerne Muck og Eigg, som også er utrolig flotte.

  1. Venedig, Italien

  Venedigs befolkning prøver aktivt at tilbagevinde deres by. Overturismen er også særlig slem i Venedig hvor de årligt får 30 millioner turister! Myndighederne har nu installeret sluser i udkanten af byen, som skal hjælpe med at kontrollere antallet af besøgende.

  Hvis du alligevel bliver nødt til at “Se Venedig Og Dø”, så kan du prøve at tage derned uden for højsæsonen.

  1. Santorini, Grækenland

  Den smukke græske ø er ved at bliver overrendt! På grund af overturisme, har myndighederne på Santorini sat et loft på hvor mange turister fra krydstogtskibe, de vil have på øen.

  Hvis du alligevel vil afsted så prøv at bo på lokale Airbnbs eller hos private B&Bs. Som et alternativ kan du med fordel rejse til øen Naxos.

  1. Taj Mahal, Indien

  8 millioner turister besøger årligt Taj Mahal – hvilket betyder en kaotisk og uoverskuelig oplevelse for alle. Området omkring Taj Mahal er også blevet stærkt påvirket af forurening. Myndighederne har nu besluttet sig for at begrænse salget af billetter.

  Hvis du vil se vidunderet, er det en rigtig god idé at komme ved daggry – portene åbner kl 6.

  1. Galapagosøerne, Ecuador

  Det er en vanskelig opgave for den ecuadorske regering at beskytte det mest berømte natur miljø i verden. Derfor er der mange regler at følge som turist.

  Hvis du gerne vil til Galapagos, så sørg for at følge de 14 regler fra turistrådet.

  1. Paris, Frankrig

  Hvis det virkelig er din drøm at komme til Paris, så prøv at undgå de værste turistfælder, eller bestil dine billetter til seværdighederne på forhånd. På den måde kan du nemlig tit springe køen over.

  Hvis du på den anden side har lyst og mod på at prøve andre franske byer end Paris, så har jeg en idé. For romantikerne er Mont Saint-Michel i Normandiet den perfekte destination.En anden idé kunne være den smukke by Annecy, som ligger mellem den schweiziske grænse og byen Lyon.

  1. Bali, Indonesien

  Et af de største problemer med overturisme på Bali, er at Templerne og øens seværdigheder hurtigt bliver overrendt af turister. De populære strande kan også være tæt pakkede i højsæsonen.

  Du kan stadigvæk sagtens rejse til Bali og få en fantastisk ferie. Hvis du prøver at undgå de værste turistfælder, og måske drager lidt længere væk fra de kendteste seværdigheder kan du sagtens undgå de mange turister. Bali har så mange fantastiske steder, som ikke står i guidebøgerne.

  1. Island

  Det stadig voksende antal af turister på Island har også gjort at seværdigheder som Den Blå Lagune er blevet overrendt. Selvom Islands turistråd stadig mener at landet godt kan klare de mange turister, så er de bekymrede for hvilken effekt de mange turister har på naturen.

  Hvis du alligevel vil afsted, vil jeg anbefale dig at undersøge og finde alternativer til de meget kendte seværdigheder. Der findes mange laguner på Island, og du kan opleve fantastisk natur uden for The Golden Circle.

  1. Dubrovnik, Kroatien

  Overturismen i Dubrovnik nåede sit højeste for et par år siden, da UNESCO truede med at fjerne byens verdensarvsstatus pga. overturismen. Men så tog byen drastiske midler i brug for at mindske antallet af turister.

  Hvis du vil afsted alligevel, så book uden for højsæsonen, og prøv så vidt muligt at undgå krydstogtskibene. Split er også en mulighed. Byen ligger mere nordligt, men er også en meget smuk middelalderby.

  1. Barcelona, Spanien

  Barcelona er som så mange andre sydlige feriedestinationer ramt af overturisme. I 2016 kom helt op til 34 millioner turister til byen – en stigning på 25% siden 2012.

  Hvis du virkelig gerne vil besøge Barcelona, kan det sagtens lade sig gøre. Du kan undgå en del af turisterne hvis du husker at der findes andre gader end La Rambla. Det kan også være en god idé at bestille billetter, hvor du kan springe køen over.

  Hvis du ikke kan overskue alle turisterne, eller bare leder efter et alternativ til Barcelona, så kan jeg anbefale enten Valencia eller Bilbao.

 • Verdens bedste feststrande!

  Mange unge mennesker har billeder af skønne, solrige strande i hovedet lige nu hvor sommeren nærmer sig. Der er mange strande rundt omkring i verden, der er perfekte til en fantastisk fest, om det er nat eller dag, men her har vi samlet de fem bedste!

  1. Paradise Beach, Mykonos

  Paradise Beach på Mykonos er feststranden på festøen. Her får den ikke for lidt. Og selvom stranden kan virke stille hvis du tager derhen om formiddagen så ændre det sig fuldstændig når klokken rammer 12. For så går de første dansere i gang på bordene (jeps, professionelle dansere!). Her bliver danset til den lyse morgen, og der er altid god stemning!

  1. Playa d’en Bossa, Ibiza

  Ibiza har mange strandfester generelt, og også midten af øen er kendt, for sine mange klubber og barer. Men der er én strand, der især er kendt for sine fester, og det er på “Playa d’en Bossa”. Det er den længste strand på øen. Du kan endda møde kendisser på stranden, hvis du er heldig! Fra stranden kan du også tage direkte videre på en af øens utallige barer og klubber, som kun ligger et stenkast fra feststranden.

  1. Copacabana, Rio de Janeiro

  Copacabana er ikke bare et distrikt af Rio de Janeiro, det er også den mest interessante og kendte strand i byen. Den er kendt for sin skønhed, og også for sine fester, og folk fra hele verden kommer her, for at nyde den specielle atmosfære. Der er mange muligheder: Vil du prøve nogle af vandaktiviteterne, såsom jetski eller dykning? Eller vil du hellere blive på stranden, og slutte dig til den dansende mængde? Faktisk behøver du ikke vælge én måde at have det sjovt på, hvorfor ikke prøve det hele?!

  1. Sairee Beach, Koh Tao

  Koh Tao er den tredje største ø i det Indiske Ocean og hører til Thailand. Øen er kendt verden rundt, for sine nonstop fester. Hver dag kan du joine en fest på strandene, og især på Sairee Beach, den mest populære strand. Her kan du få nogle forfriskende cocktails, og nyde god musik. Og du skal helt klart besøge nogle af de udendørs barer, du finder ved siden af Sairee Beach. Nogle af barerne har et fantastisk omdømme, når det kommer til fester, såsom Lotus Beach Bar, eller klubber som “Fitz” og “Chopppers”.

  1. Miami Beach, Florida

  Fest, livstil, kendisser, strande med uendelige palmetræer, og legendariske barer… Det er Miami! I den magiske by finder du adskillige barer og lounges langs strandvejen. Her kan du nyde utrolige cocktails, og den super afslappende atmosfære, som Florida livsstilen giver dig. Den ultimative Miami fest sker under det amerikanske fænomen “Spring Break”! Når alle universiteterne i landet har ferie, flokkes studerende fra alle stater (og andre lande verden over) ind i byen, og har deres livs fest!

 • 10 praktiske rejsetips, der sparer tid og penge

  Nu er det snart sommerferie. Sommerferien handler om at slappe af og genoplade i solen, men for nogle kan det desværre være ret stressende at rejse. Og så kan det være rigtig dyrt at rejse, hvis man ikke er opmærksom på, hvordan man kan spare penge under rejsen.


  Lej ikke bil i lufthavnen

  Der er så mange gebyrer, depositumer og betingelser forbundet med at leje bil på ferien, at det kan være svært at gennemskue, hvor meget billeje egentligt kommer til at koste. Afhenter du lejebilen i lufthavnen, betaler du i nogle tilfælde op til 20% mere for bilen. Overvej derfor, om du i stedet kan komme billigt med en lufthavnsbus til nærmeste større by og hente bilen der i stedet. Hvis du alligevel lejer en bil på din ferie, kan du spare mange penge ved at bo lidt ude fra byen eller stranden.

  Køb entrebilletter på forhånd

  Når man endelig er ude at rejse, skal man have så meget ud af ferien som muligt. Det kan derfor være frustrerende at bruge tid på at stå i kø. Derfor kan det anbefales, at købe entrebilletter til de seværdigheder, du gerne vil se, på forhånd. Så kan du springe billetkøen over. Ofte er der også penge at spare ved at bestille entrebilletter på forhånd.

  Tjek nærtliggende lufthavne

  Har du set dig lun på et bestemt rejsemål, kan det godt betale sig at tjekke, hvilke lufthavne, der ligger i nærheden. Da lufthavnen i Firenze er forholdsvist lille, er det ofte dyrt at flyve dertil. Du kan derfor med fordel flyve direkte med Ryanair til lufthavnen i Bologna. Herfra kan du køre eller tage toget til Firenze på cirka halvanden time.

  Tag en hop on/hop off bus

  Når jeg er på storbyferie i en ny by, bruger jeg oftest den første feriedag på sådan en bus for at danne mig et overblik over byen. Herfra kommer du nemlig nemt rundt og ser hele byen på kort tid samtidigt med, at du får fortalt gode historier om byen af guiden. Og så kan man oftest hoppe af og på disse busser, som det passer en. Så du får faktisk ubegrænset transport med i billetprisen.

  Veksel penge på destinationen

  Det er vigtigt at have gyldige kontanter på dig, når du lander i et fremmed land. Men især hvis du rejser til Østeuropa, kan jeg dog anbefale kun at veklse en smule valuta hjemmefra og så hæve resten, når du er nået frem til destinationen.

  Spis morgenmad hjemmefra

  Noget af det dyreste ved at rejse, er næsten at spise på restaurant hver dag. Der er ingen grund til at betale et par hundrede kroner for røræg og en kaffe latté, når du nemt selv kan lave det. Hvis du bor med AirBnB kan du nogen gange lave alle måltider selv.

  I mange storbyer (som for eksempel Berlin, Rom og Paris) finder du desuden masser af vandstationer, hvor du kan genopfylde en medbragt vandflaske. Miljø- og budgetvenligt!

  Køb dagskort

  Roma Pass, Barcelona Card eller Paris Pass? Der kan være masser penge at spare med disse turistpas. Turistpassene varierer i de forskellige byer, men oftest giver de adgang til ubegrænset offentlig transport samt heftige rabatter på attraktioner, restauranter og butikker.

  I Barcelona koster et 3-dages pas 45 euro og giver besparelser på op til 350 euro.

  Pak i vakuumposer

  Få dog plads til meget mere tøj ved at pakke tøjet i vakuumposer. Så fylder det næsten ingenting. Vakuumposerne er især gode til kør-selv ferier, hvor du selv skal medbringe sengetøj og strandhåndklæder. Så bliver bilen nemlig hurtigt fyldt op.

  Hent Microsoft Translator App’en

  Med appen er det muligt at tage et billede af et menukort eller et helt brev, hvorefter appen kan oversætte teksten på billedet. Du tager bare et billede af brevet, og så bliver det oversat. Du kan også bruge appen til at optage tale og få det oversat.

  Bliv medlem af loyalitetsprogrammer

  Som medlem af et af disse programmer opsparer du point hver gang du køber flybilletter hos flyselskabet. Når du har opsparet et bestemt antal points, kan du købe billige flybilletter eller opgradere til business class for dine point.

 • Hvor skal sommerferien gå hen i 2018?

  Det er for alvor ved at være tid til at booke sommerferien for 2018, hvis du vil være sikker på at få et godt tilbud. Men nogen gange kan det være svært at overskue eller vælge hvor rejsen skal gå hen. Derfor har vi lavet en liste med destinationer som forhåbentlig kan inspirere dig til din næste ferie. På listen finder du både klassikerne, men også nogle destinationer som vi mener er undervurderede.


  Kroatien

  Her finder man de fineste strande med turkisblåt vand og hyggelige middelalderbyer. Og så er det billigt at rejse til Kroatien. Flyselskabet Norwegian flyver direkte fra København til 3 forskellige steder i Kroatien: strandparadiset Split, middelalderbyen Dubrovnik samt hovedstaden Zagreb. En returbillet til en af disse byer ligger typisk på omkring 1.000 kroner, afhængigt af om du rejser i højsæsonen. 

  Er du ikke helt solgt på Kroatien, er Montenegro et godt alternativ. Her får man også masser af sol og sandstrande for pengene.

  Østrig

  Findes der noget mere idyllisk end at holde ferie i en træhytte i alperne? Østrigs smukke, grønne landskaber er den perfekte base for en romantisk kærestetur eller en aktiv familieferie. Her er I aldrig langt fra klare søer, grønne marker samt smukke vandre- og cykelruter med udsigt til bjergene. Derudover kan I gå på opdagelse i de spændende storbyer Wien eller Salzburg.Om sommeren ligger gennemsnittemperaturen på mellem 23 og 26 grader.

  Sicilien, Italien

  Det er en klassiker at holde sommerferie i Italien, men i stedet for at tage til de klassiske byer omkring Gardasøen eller ved Amalfikysten, hvad så med at holde ferie på Sicilien? Her finder I den aktive vulkan Etna samt masser af romerske ruiner. I finder også smukke byer med imponerende kirker samt smukke sandstrande. Taormina er en af øens mest livlige byer, hvor I også finder resterne af et romersk amfiteater, ved Siracusa finder I de smukkeste strande.

  Sydengland

  London er et spændende rejsemål, men der er mere til England end bare London. England har faktisk en hel sydkyst med varme temperaturer, sandstrande og farverige landsbyer. Brighton, Torquay og Bournemouth er alle større byer, hvor du finder fine havnepromenader, sandstrande, barer, restauranter og tøjbutikker. Derudover finder I her på kysten bløde bakker, grønne marker samt den historiske by Hastings. Gennemsnittemperaturen i Brighton ligger på lidt over 20 grader om sommeren.

  Lefkas, Grækenland

  Elsker I at holde ferie i Grækenland, men orker ikke turistmængderne på de klassiske ferieøer Kreta og Rhodos? Så skal du prøve at holde sommerferie på Lefkas. Denne ø er Grækenlands 4. største ø og går også under navnene Lefkada og Levkas. Her på øen finder I de smukkeste hvide sandstrande samt hvide klippeformationer. Lefkas er en historisk vigtig ø, da man mener, at Lefkas er Homer’s Ithaka, helten Odysseus’ hjemsted.

  San Sebastian, Spanien

  Vi kender alle sammen Sydspaniens Costa del Sol og Costa Brava lige syd for Barcelona – og med god grund. Spanien er nemlig et rigtig dejligt sted at holde ferie. Men kender du til den smukke havneby San Sebastian? San Sebastian ligger i Nordspanien og byder på gyldne strande med surfer-venlige bølger, frodige bakketoppe og et hav af Michelin-stjerner. Derudover er San Sebastian er en moderne storby, der byder på kulturelle seværdigheder, et festligt natteliv og gode shoppingmuligheder. En ferie i San Sebastian er en god blanding af storby og badeferie.

  Norge

  Norge er et fantastisk rejsemål – især for dem, der elsker aktive ferier med gode vandreture og fantastisk natur. Det er heldigvis nemt at tage på kør-selv ferie i Norge, hvor man har frihed til at køre rundt på egen hånd og se de naturparker og byer, som man har lyst til. Men jeg kan nu også anbefale at tage på krydstogt til Norge. Især et fjordcruise hvor man få set de smukke fjorde og bjerge fra havet.

  Santorini, Grækenland

  Santorini er det ultimative rejsemål til voksenferien eller bryllupsrejsen. Her finder I de ikoniske hvidkalkede huse, der ligger på den stejleklippe og har den smukkeste udsigt over havet. Der findes ikke noget mere romantisk end at sidde på en restaurant med denne udsigt og se solen gå ned over havet. Udover fantastiske udsigter hele vejen rundt om øen, finder I på Santorini også spændende strande med sort og rødt sand samt geotermiske varme kilder.

 • Holidayguru lancerer gruppe for single rejsende

  Gruppen blev lanceret 1. maj via Facebook. Nu kan også single rejsende nyde godt af Holidayguru’s gode ferietilbud!

   


  Holidayguru er en rejseblog, der finder gode rejsetilbud til sine følgere. Med denne Facebook-gruppe prøver de noget helt nyt og sætter fokus på singlerejsende.

  Det kan være svært at finde billige rejser, hvis man rejser alene, og mange af holidaygurus følgere beder ofte om hjælp til at finde gode tilbud for enkelte personer. Ofte bliver prisen skruet en hel del op når man rejser som enkeltperson, især på pakkerejser og charterferier.

  En rundspørge som Holidayguru foretog i 2016, samt sidens salgstal, viser at ca 10% af danskerne booker single rejser, eller foretrækker at rejse alene. Men som sagt, kan det være svært at finde rejser som solo rejsende igennem de populære rejsesider. Derfor vil Holidayguru nu bestræbe sig på at skabe en gruppe, hvor medlemmerne får eksklusive tilbud til solo rejsende, og hvor de kan dele deres erfaringer og feriebilleder.

  Holidayguru har derfor nu oprettet en Facebookgruppe for single rejsende, hvor de vil dele eksklusive rejsetilbud og gode rejsetips. Gruppen er desuden ment som et fællesskab for single rejsende, hvor alle kan dele ud af deres erfaringer.

  Det er vigtigt for Holidayguru, at denne gruppe forbliver et sted, hvor alle trygt kan dele deres ideer og erfaringer, og derfor er gruppen da også underlagt stramme retningslinjer. Retningslinjer er til for at alle på siden får den bedste oplevelse, og at alle føler sig trygge.

  Klik her og bliv medlem allerede i dag!

 • Efter måneders forhandlinger og usikkerhed er der nu indgået en samlet aftale for hele det kommunale område i Danmark! Det meddeler topforhandleren for lønmodtagerne, Anders Bondo Christensen, i dag. Aftalen omfatter 500.000 lønmodtagere i den offentlige sektor!

  Kommunalt forlig indgået St. Bededag!

  Når der nu er indgået forlig på det kommunale område, hvor tæt er vi så på at få en aftale i hus på det regionale og statslige område? Christine Cordsen, politisk korrespondent for DR, har i dag sagt til DR nyhederne, at hun mener man skal være forsigtig med at love noget, men hun mener også at aftalen, som blev indgået i dag vil smitte af på det statslige, og det, der mangler på det, regionale område. Hun fortsætter med at sige, at de måske, inden Store Bededags weekenden er ovre, kan have alle aftaler på plads.

  Aftalen som er indgået i dag sætter også en bremse for planerne om Lock-out, som der har været så meget snak om i medierne og på arbejdspladserne i de sidste par måneder. En mulig Lock-out har også betydet, at det har været besværligt for danskerne at booke ferie! Situationen har været meget usikker, og grundet lovgivningen i de forskellige a-kasser og fagforeninger, må man ikke forlade landet, hvis man strejker eller er påvirket af Lock-out. Men nu kan danskerne forhåbentlig snart begynde at planlægge deres sommerferier! Og måske kan vi alle sammen se frem til en sommer uden en storkonflikt hængende over hovedet på os.

  Det håber vi i hvert fald her på Holidayguru.dk, og vi ser frem til at guide danskerne til deres ideelle feriedestination!

 • 10 Ting du ikke vidste om Kongedagen i Holland

  Du ved måske at Hollænderne tager orange tøj på, men hvad ved du ellers om den hollandske Kongedag?

  Den orange højtid i Holland er over os igen! Den 27. April har hollænderne fri, så de kan være med til at fejre Kong Willems fødselsdag. Rejsebloggen Holidayguru.dk, ekspert i at finde billige rejser, har været på jagt efter nogle spændende og interessante fakta om Kongens dag!

  1. Sælg dine gamle sager på gaden! Den gennemsnitlige gadesælger tjener omkring 90€ (omkring 650 Dkkr) på Kongedagen. Du har nemlig ikke brug for en tilladelse til at sætte en bod op på gaden denne dag.
  1. Hvis det er søndag, er der ingen fest! Selv om kongens fødselsdag er den 27. april, flyttes fejringen hvis den 27. falder på en søndag. I dette tilfælde bliver han fejret den foregående lørdag.
  1. Kongedagen er den mest optagede begivenhed i Hollands historie! Selvom det kan virke utroligt, så er der ingen anden begivenhed i landets historie, som har tiltrukket flere kameraer.
  1. TIlbring Kongedagen ombord på en båd! En af de mest originale og populære måder at fejre Kongedagen på, er at leje en kanalbåd i Amsterdam Trafikken kan være slem i vandet, men det er det værd! En fare kan være, at man kan falde i vandet hvis man drikker for meget, så det skal man lige være opmærksom på.
  1. Under den tyske besættelse var det ikke tilladt at fejre Kongedagen. Men hollænderne fejrede alligevel dagen i smug.
  1. Overfyldte tog. Har du planer om at fejre Kongedagen i Amsterdam. Så vil du helt sikkert ikke være den eneste. Der er nemlig i gennemsnit 250.000 mennesker som rejser til Amsterdam den 27. april. Så sørg for at booke billetter god tid i forvejen!
  1. Konditorerne i hele landet har travlt på Kongedagen! Det er nemlig en tradition over hele landet at man på Kongedagen spiser en af de berømte tompouce kager. Kagerne som normalt har lyserød glasur, er orange i dagens anledning. Og nåja, kagesalget stiger 600% på Kongedagen!
  1. På Kongedagen er alt – virkelig ALT – orange. Det gælder også maden. For eksempel er det en typisk tradition at spise toast, og at drikke en orange bitter saft til – som jo er orange.
  1. Historisk rekord i Amsterdam! I 2001 besøgte 700.000 mennesker Amsterdam til Kongedagen! Den officielle fest i Drenthe (festen flytter by hvert år) blev aflyst pga et feberudbrud, og som følge deraf flyttede næsten hele festen til Amsterdam.
  1. Planlæg i god tid! Ellers kan du risikere at alle hoteller er booket i forvejen. Amsterdam er et meget populært rejsemål for at fejre Kongedagen, så du skal være ude i god tid. I 2015 havde byen for eksempel en 450% stigning i hotelreservationer. Dette kan også gøre prisen dyrere.

  Kongedagen er uden tvivl en af de største højtider i Holland, og byerne bliver pyntet med orange og alle er klar på fest. For at forberede dig, er det en god idé også at købe noget orange tøj, så du kan fejre dagen med manér! Hold øje på Holidayguru.dks side for sidste øjebliks rejser til Holland.


 • Danskere oplever prisstigninger på 75% af deres 100 mest populære feriedestinationer

  Et rekordstort antal rejsende i 2017 fra hele kloden var med til at skabe højere gennemsnitspriser på feriedestinationer på verdensplan viser en ny undersøgelse fra Hotels.com

  Prisændringer i Europa:

  Europa var danskernes foretrukne valg og stod for to tredjedele af de mest populære destinationer

  Et svagere britiske pund bidrog til, at priserne i London (som Danskernes mest populære europæiske destination i 2017) havde et prisfald på 2% sammenlignet med 2016. Der var også en nedgang i priserne i Manchester, men gennemsnitspriserne i Liverpool og Edinburgh steg.

  Tyskland var godt repræsenteret på listen over de 100 mest populære destinationer for danske rejsende – Berlin og Hamborg kom ind på henholdsvis en anden- og en tredjeplads.

  Amsterdam, en anden populær feriedestination for danskerne, oplevede en prisstigning på 7%. Dette skyldes forbudet mod bygning af nye hoteller, samt ønsket om at minimere antallet af besøgende i byen.

  Reykjavik var den destination, hvor danskerne betalte den højeste pris i Europa, med en gennemsnitspris på omkring 1000 kr pr nat.

  Prisændringer i USA:

  11 byer i USA er med på listen over danskernes 100 mest populære destinationer i 2016

  Med et faldende antal udenlandske besøgende i USA og en styrket dansk krone i forhold til den amerikanske dollar holdt stort set alle prisstigninger sig under 10%.

  Kun Los Angeles skilte sig ud med en prisstigning på 12%, som ganske givet skyldes det rekordhøje antal besøgende i byen på 48 millioner.

  Dele af Florida blev ødelagt af orkanen Irma i september, og Miami, Fort Lauderdale og Key West oplevede alle faldende gennemsnitspriser.

  Prisændringer i Asien:

  Asiatiske destinationer udgjorde syv ud af 10 rejsemål med de laveste priser i 2017

  Udbruddet af vulkanen Agung i december havde en negativ indflydelse på Balis travle periode i slutningen af 2017. Gennemsnittet steg dog 7% for danske rejsende.

  Den danske krone blev styrket i forhold til den japanske yen i 2017, hvilket kan have haft en indflydelse på prisfaldet på omkring 5% i Tokyo.

  Hongkong blev kåret som den mest besøgte by i verden af internationale rejsende, og danske besøgende betalte i gennemsnit 8% mere i 2017.

 • Sundhed og rejser: Fem ferieråd til Verdens Sundheds Dag

  Lægebesøg; vacciner; og hygiejne forberedelse.

  Ferie handler om meget mere end bare at booke hotel og fly. Især når man rejser til eksotiske destinationer og frem for alt til udviklingslande, hvor leve-og hygiejneforholdene er forskellige fra de danske. På Verdens Sundheds Dag har rejsebloggen Holidayguru.dk samlet en liste over 10 ting, at huske på om dit helbred når du rejser.

  1. Planlæg din tur i god tid og find ud af hvilke vaccinationer der er nødvendige for din rejse. At rejse i Europa er ikke det samme som at rejse til det Afrikanske kontinent eller Asien. Klima og hygiejneforholdenene i forhold til fødevarer er meget anderledes end i Danmark, og derfor skal man tage andre forholdsregler. Via fødevarestyrelsens hjemmeside kan du finde ud af hvilke forholdsregler du bør tage før du tager på ferie.
  2. Få en tid hos din praktiserende læge mindst 6 måneder før du skal rejse. Det er vigtigt, at være i god tid når det gælder vacciner, da nogle lande kræver vaccinationer måneder i forvejen. Og hvis ikke din egen læge kan hjælpe dig, kan de henvise dig til en vaccinations specialist. Det er også vigtigt, at være ude i god tid, hvis du fx skal skaffe malariapiller.
  3. Undgå myggestik! Der er tre tricks, som kan hjælpe dig til at undgå stikkene fra myg. For det første skal du sove under et myggenet, så undgår du at blive overrasket i løbet af natten. Det andet trick er myggespray, enten hjemmelavet eller indkøbt. Det tredje trick gælder ferie tøjet. Det er en god ide, at have langt tøj på som dækker så meget af huden som muligt.
  4. Pas på hvad du spiser. Vær opmærksom på om råvarene er blevet opbevaret under ordentlige forhold, og overvej om det vand eventuelle grøntsager er blevet skyllet i, er rent. Prøv også at undgå is i din kolde drik, da isterningerne som regel er lavet med postevand.
  5. Pak en taske med basale lægemidler, som du kan få brug for undervejs på din rejse. Det er smart nogen gange, at have lægemidler med hjemmefra, da sprogbarrieren kan gøre et besøg på apoteket vanskeligt.


 • Sådan kommer du bedst gennem påsketrafikken

  10 tips til hvordan du bedst undgår at køre død i påsketrafikken

  Påskeferien er et tidspunkt hvor mange danskere vælger at tage på ferie, og mange vælger at køre på ferie. At sætte sig i bilen og bare lade bilen trille mod drømmedestinationen er normalt en rimelig problemfri løsning på ferietransporten, men i påsken er det en anden sag. Når påsketraffikken er et årligt samtaleemne for diverse medier, ved man at der er noget om snakken. Derfor har Holidayguru.dk samlet 10 råd, som guider jer til en lettere start på ferien.

  1. Tjek vejrforholdene. Hvis I rejser i bil, er det en god idé at tjekke vejens tilstande og hvordan vejret bliver, når I skal afsted. Det er vigtigt at sætte sig ind i hvad der sker på de veje, I skal kører på. Er der for eksempel en tendens til kø på specifikke tidspunkter? Vejret påvirker som regel også trafikken, så hvis der loves regn eller sne, så kan I også tage højde for det når I pakker bilen.
  1. Planlæg jeres afgang. Hvis I planlægger jeres afgangstidspunkt baseret på hvad medierne anbefaler, kan I undgå diverse problemer. I kan bl.a. holde øje med Trafikstyrelsens hjemmeside eller via deres Twitter, som de opdaterer jævnligt.
  1. Brug jeres smartphones! I dag kan smartphones bruges til at få information ang. trafik eller vejr i realtime. I kan også bruge GPS via smartphonen, som kan give jer råd ang. trafikken eller til forslag til alternative ruter.
  1. Undgå at tage afsted lige fra arbejde. Ud over at I sikkert er trætte efter en lang dag, så er det et populært tidspunkt at tage afsted på – så der er mange på vejene. Hvis du tager afsted lidt senere, kan du måske endda ankomme på samme tidspunkt, fordi du ikke sad fast i trafikken. Og du er sikkert mere udhvilet.
  1. Afslapning og sikkerhed er noget af det mest vigtige. For selvom du sikkert gerne bare vil frem til jeres destination, så kan for lang tid bag rattet og irriterende køer tærer på dine kræfter og slække din koncentration. Så sørg for at tage pauser undervejs. Pauserne kan evt. tages når I alligevel skal tanke bilen op. I kan også sørge for at have god musik med i bilen. Og hvis I rejser med børn, så sørg for at de har noget at underholde sig med på bagsædet.
  1. Planlæg ikke turen baseret på et ankomsttidspunkt – i stedet for burde I planlægge rejsen med antal kilometer i mente. For det kan være let nok at regne med en rejsetid på så og så mange timer, men det er ikke altid til at regne med – især ikke i forhold til påsketrafikken.
  1. Overvej transportmidlet. Hvis du skal flyve til din destination, så overvej at tage den offentlige transport til lufthavnen i stedet for at køre derud selv. Det virker måske lettere at ankomme til lufthavnen med private transportmidler som bil eller taxi. Men det er vigtigt at tænke på tidspunktet. Og påsketrafikken gør alting mere kompliceret. Hvis I tager den offentlige transport, slipper I også for de høje parkeringspriser ved lufthavnen.
  1. Tag afsted i god tid. Hvis det normalt tager jer to timer at komme til lufthavnen, så regn med at det tager 3 timer i påsken. I påsken er der som regel altid længere køer og generelt flere mennesker på vejene og i lufthavnen. Hvis I kommer i god tid, slipper I også for sidste-minuts stressen eller at skulle løbe til jeres gate.
  1. Tjek mulige alternativer. Hvis du kan finde et offentligt transportmiddel, som I kan tage til jeres destination, så er det værd at overveje. På den måde kan I slappe mere af hvis I alligevel skal sidde fast i trafikken.
  1. Dobbelttjek dine bookinger. Dette siger måske sig selv, men hvert år er der alligevel mange rejsende, som misser fly eller toget, fordi de læser forkert på deres bokkinger. Og tjek alting lang tid i forvejen, for stress i sidste minut gør det også mere sandsynligt, at der sker en fejl.

  Selvom disse måske virker som åbenlyse tricks, så glemmer man dem tit i farten, eller fordi man stresser. Så tænk jer om, og pas på jer selv og hinanden. Men frem for alt – hav en fantastisk påskeferie!

 • Sådan finder du billige flybilletter

  Vær fleksibel med dine datoer

  At være fleksibel med rejsedatoerne betyder ikke nødvendigvis, at rejse i september i stedet for juli. Man kan også være fleksibel med hensyn til ugedagene (hverdagene).

  Vær fleksibel med din destination

  Desværre er ikke alle destinationer tilgængelige fra alle lufthavne. Så før du ser på prisen på flybilletterne, kan du kigge på hjemmesiden for din nærmeste lufthavn og se, hvilke destinationer, lufthavnen flyver til.

  Vælg den webside du bruger med omhu

  Husk at ikke alle prissammenligningssider er pålidelige! Travelmarket.dk har prisgaranti på deres flybilletter. Finder du flybilletterne billigere på et andet sted, dækker de prisforskellen.

  Timing timing timing!

  Man bør bestille korte flyvninger syv til otte uger i forvejen og lange flyvninger mellem fem måneder og tre uger i forvejen. Det er bedre at købe flybilletter mellem tirsdag og torsdag i stedet for at vente til weekenden.

  Cookie Monster!

  Browser cookies kan undgås ved at bruge privat browsing, når du sammenligner prisen på flyvninger. Eller at bruge din telefon til hurtigt at tjekke, om flyprisen stadig er den samme.

  Indenrigsfly i udlandet

  I stedet for at sammenligne flyvninger til en bestemt destination, kan du se på flyvninger til landets mest populære lufthavn og så se på indenrigsflyvninger. Hovedstæder er tit billigere.

  Mellemlandinger

  Foruden at give muligheden for at komme ud af flyet og strække benene, kan man spare mange penge ved at have mellemlandinger. Fly med mellemlandinger er 25% billigere end direkte fly.

  Overvej forskellige lufthavne

  Medmindre du tager bilen til lufthavnen, kan det være interessant at være fleksibel med din afgangs- og ankomstlufthavn.

  Loyalitetsprogrammer

  Loyalitetsprogrammer fungerer ofte ved, at du optjener point hver gang, du køber en rejse hos selskabet. Disse point kan så byttes til opgraderinger, prisreduktioner eller endda gratis flyvninger.

Resourcer

Online

Print