Ribe er overset og undervurderet af mange på trods af den internationale anerkendelse. Ribe er Danmarks ældste by og huser en af Danmarks absolut smukkeste domkirker. Byen har bevaret den middelalderlige bykerne og detaljer og monumenter for dets mange særlige begivenheder og personer. I 1200-tallet boede Valdemar på slottet i Ribe med sin dronning. I 1842 fødtes her en af Danmarks mest berømte videnskabsmænd; Emil Christian Hansen. Han opfandt en metode til at rendyrke gær til ølbrygning. Hans arv til verden er den over hele verden afholdte Carlsberg pilsner!

Som Danmarks ældste by er det også her vikingetidens storhed udfoldede sig med alt, hvad den indebar. Det er også her, man har fundet mange af de mest interessante fund fra vikingetiden, som endnu kan ses på byens vikingemuseum.

Ribe har dog meget mere end historie og kultur. Ribe er også hjemby for vadehavscentret. Vadehavet er et af Danmarks mest rige naturområder, når det kommer til sjældne dyre og plantearter. Her kan I også tage på sælsafari og østers-tur. I kan med fordel bestille en østers-safari lige her.  I kan også bestille en Sort Sol Safari, hvor I kan opleve det spændende fænomen Sort Sol, hvor tusindvis af stære dækker himlen.

Ribe-Cat-small

Ferielejlighed i Ribe en weekend i maj

Det er på Trivago.dk, at jeg har fundet et tilbud på Dagmar B&B.  I weekenden 17. -19. maj kan opholdet bookes fra 1.125,- pr. person ved to personer. Dagmar B&B ligger i den gamle bydel i en hyggelig bygning fra 1912 og har både fælles lounge og WiFi. I bliver indlogeret i et hyggeligt dobbeltværelse med byudsigt.

Se flere miniferier

 

deal-screenshot

Capture