Charleroi er en lidt utraditionel storby, og faktisk kun den fjerdestørste by i Belgien. Jeg synes dog alligevel, den er et besøg værd og har derfor fundet et godt tilbud til jer. En lang weekend, to overnatninger, i oktober med centralt beliggende hotel og fly t/r fra København direkte til Charleroi kan gøres fra bare 612,- pr. person. For de priser kan man vist ikke engang komme fra København til Aarhus, og da slet ikke med overnatning?

I kan eksempelvis bo på det trestjernet hotel Ibis Charleroi Centre Gare, hvor der ikke er lang til bymidten eller floden Sambre.

Hvad kan Charleroi?

Okay, nu er du overbevist om, at rejsen er billig, men hvad skal I så lave i Charleroi? Først og fremmest er en vandring i bymidten et must. Den store plads omkring rådhuset med det imponerende springvand er utroligt dragende, og hver eneste time kan du høre klokketårnet spille “Land of Charleroi- It is you I love best”.

Et stop på et spisested med moules frites (muslinger med pomfritter), som nærmest regnes for nationalretten, kan tanke dig op inden du forsætter byvandringen i jagten på de mange statuer af belgiske tegneseriehelte som eksempelvis Lucky Luke.

Og endelig er der de mange museer, blandt andet et af de mest imponerende fotografi-museer i Europa eller Le Bois de Cazier, et museum over fortidens minedrift i området.

Dagen bør næsten rundes med en velskænket belgisk øl, Blue Chimay eksempelvis, eller en vaffel med en kop kaffe til.

deal-screenshot

Søg

Jeg hjælper jer med at finde de bedste rejser

Viderestil til avanceret søgning